- $برنس مصر$مــدير المـنتدي
- الجنس :
عدد المساهمات : 116
نقاط النشاط : 228
السٌّمعَة : 0
تاريخ التسجيل : 13/06/2012
حلقات برنامج المطبخ على قناة الحياة للشيف حسن و الشيف يسرى و الشيف شربينى
الجمعة يونيو 22, 2012 6:54 am
حلقات برنامج المطبخ على قناة الحياة للشيف حسن و الشيف يسرى خميس و الشيف الشربيني
التوميه:
المقادير: ا كوب ماء- 2 م نشا -راس توم -ملح وفلفل - سنه زيت-3 ابيض بيض- بصل محمر للتقديم
الشيش طاووك:
المقادير: اوراك دجاج- 2 حبه فلفل الوان- 2 صماطم
مكعبات وبصل مكعبات-3 فص توم 100 جم زبادي- بهارات للدجاج- زعتر ملح 100 جم
طماطم بوريه- 1 طمطمايه مبشوره- مرقه بودر
الطريقه:
مينتون:
المقادير:150جم زيت ذره- 250جم لبن رايب 10 جم بيكنج بودر 150 جم صور كريم- 150 سكر 250 جم دقيق 100 جم كاكاو
الطريقه:
التوميه:
المقادير: ا كوب ماء- 2 م نشا -راس توم -ملح وفلفل - سنه زيت-3 ابيض بيض- بصل محمر للتقديم
- توضع راس التوم في ورق فو يل وتدخل الفرن لتشوي
- كوب الماء يعلي علي النار
- اذوب النشا في معلقتين ماء ويضاف للماء علي النار مثل المهلبيه ولكن بدون سكر ويترك حتي يبرد تماما
- اضرب بياض البيض جيدا حتي يعلي مع سنه ملح
- التوم يقطع مفروم ناعم مع الملح والفلفل وسنه ملح في الخلاط وانزل عليه بالزيت بالتدريج ثم يضاف له خليط المهلبيه
- اخلط بياض البيض الخفوق معالخليط السابق بهدوء
الشيش طاووك:
المقادير: اوراك دجاج- 2 حبه فلفل الوان- 2 صماطم
مكعبات وبصل مكعبات-3 فص توم 100 جم زبادي- بهارات للدجاج- زعتر ملح 100 جم
طماطم بوريه- 1 طمطمايه مبشوره- مرقه بودر
الطريقه:
- توضع التتبيله في الخلاط وهي عباره عن طماطم مبشوره التوم -الزبادي
- تشك مكعبات الدجاج في اسياخ خشبيه بالتبادل مع مكعبات بصل ومكعبات طماطم وتوضع في التتبيله
مينتون:
المقادير:150جم زيت ذره- 250جم لبن رايب 10 جم بيكنج بودر 150 جم صور كريم- 150 سكر 250 جم دقيق 100 جم كاكاو
الطريقه:
- يخفق البيض مع السكر في اليكسر يذوبوا فقط مع اضافه الفانيليا
- انزل براحه بالزيت ثم البن الرايب ثم الصور كريم
- انخل الدقيق والكاكو والبيكنج بودر وانزل بيهم علي الخليط السابق(ملحوظه لا اريد للخليط ان يعلي بس يبقي سائل)
- تبطن الفورمه بالزبده والقيق ويزال الزائد منها اضع بيها الخليط علي درجه 180 درجه لمده 35 دقيقه
- بعد ما تخرج من الفرن وتبرد ادخلها الفريزر ثم
تقطع بقعاه دائريه من النصف لتملا بكريمه الجناش ثم تدخل الفرن تاني لمده
30 ثانيه لاذابه الجناش - وتقدم دافئه مع الايس كريم وصوص الشكولاته
صلاحيات هذا المنتدى:
لاتستطيع الرد على المواضيع في هذا المنتدى